Over ons

Wanneer je met kanker te maken krijgt, verandert je leven in een korte tijd drastisch. Vaak heb je met meerdere zorgverleners te maken. Een goede samenwerking is dan van belang. De zorgverleners in het netwerk kennen elkaar en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze.

Phaedra is het oncologiezorgnetwerk in Dordrecht waar verschillende partijen en (zorg)professionals uit de regio samenwerken. We werken aan het zichtbaar maken en verder verbeteren van de medische, paramedische en niet-medische oncologische zorg in de regio Dordrecht. Zo steunen wij mensen met kanker en hun naasten. Oncologische zorg gaat voor ons niet alleen om het overleven van de ziekte. De kwaliteit van leven tijdens en na kanker is net zo belangrijk: een goede fysieke conditie hebben, meedoen in de maatschappij, het dagelijks functioneren, mentaal gezond zijn en zingeving.

Hoe kun je je als zorgverlener aanmelden bij het netwerk

Wil je meer informatie over deelname als zorgverlener aan dit oncologiezorgnetwerk?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

naar het formulier

Onze aanpak

We borgen de kwaliteit van zorg en ondersteuning  voor mensen met en na kanker in de regio Dordrecht samen met de Verwijsgids Kanker van IKNL. Op onze website zijn professionals herkenbaar met het VK tekentje als ze zijn opgenomen in de Verwijsgids Kanker. Ze voldoen daarmee aan de kwaliteitscriteria van de beroepsorganisaties die opgenomen zijn in deze gids. Sommige zorgverleners zijn tevens geschoold in zorg voor jongvolwassenen (AYA-zorg), dit is in de Verwijsgids Kanker te herkennen aan het AYA tekentje.

= Opgenomen in de verwijsgidskanker

Verwijzing en vergoeding

Mogelijk is er een verwijzing van je huisarts of specialist nodig bij een aantal zorgverleners. Jouw zorgverlener infomeert je hierover. Neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar om te vragen of je de kosten vergoed krijgt. Bij Phaedra Oncologiezorgnetwerk Dordrecht hebben de zorgverleners met alle grote zorgverzekeraars een contract.