Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker in de regio Drechtsteden

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Zo ook in de regio Drechtsteden. Phaedra oncologiezorgnetwerk doet mee aan Wereldkankerdag. Dit nieuwe oncologiezorgnetwerk met zorgverleners, gespecialiseerd in kanker, die nauw samenwerken voor passende zorg dichtbij huis, trapt op 4 februari af.

Activiteiten regio Drechtsteden
Phaedra en partners organiseren op 4 februari verschillende activiteiten voor mensen met kanker en hun naasten. Zo kunt u onder meer in Dordrecht in ‘De Oude School’ (Dubbelsteynlaan West 74) terecht voor de lezing ’Kanker, en nu?’. Een lezing over nazorgmogelijkheden en de invloed van een gezonde leefstijl. Ook kunt u diverse workshops volgen. Bijvoorbeeld over mindfulness, beweging, voetzorg en over verzorging van uw gezicht. Het programma is van 10.00 tot 12.30 uur. Zie de website van Wereldkankerdag voor meer informatie.

Start Phaedra Oncologiezorgnetwerk Dordrecht
De activiteiten op 4 februari markeren ook meteen de start van het nieuwe oncologiezorgnetwerk Phaedra Oncologiezorgnetwerk Dordrecht. De zorgverleners werkzaam bij dit netwerk, zoals fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut, kennen elkaar goed en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Door de korte lijnen worden de behandelingen snel en goed op elkaar afgestemd. Het netwerk is ook bezig om de samenwerking met het ziekenhuis en de omringende huisartsen te versterken. Zo is de cirkel rond en krijgen mensen met kanker en hun naasten passende zorg dichtbij huis. Neem voor meer informatie contact op met Carolien van den Berg, contactpersoon (cvandenberg@via-vit.nl).

Oncologiezorgnetwerk in de regio Papendrecht en Zwijndrecht-Ambacht
Ook in de regio’s Papendrecht en Zwijndrecht-Ambacht werken zorgverleners nauw met elkaar samen om voor mensen met kanker en hun naasten passende zorg dichtbij huis te geven. De volgende oncologiezorgnetwerken zijn actief:
• Oncologie Netwerk Papendrecht, contactpersoon Nicole de Laet (njhdelaet@hotmail.com)
• Oncologie Netwerk Zwijndrecht-Ambacht contactpersoon: Carolien van den Berg, contactpersoon (cvandenBerg@via-vit.nl)

Contact met oncologiezorgnetwerk
Heeft u als patiënt (of naaste) zelf last van de gevolgen van kanker, neem dan contact op met één van oncologiezorgnetwerken. Ook als zorgverlener kunt u contact met deze netwerken opnemen voor informatie en verwijzing als u een patiënt heeft die kampt van de gevolgen van kanker. Zie voor meer informatie over oncologiezorgnetwerken ook de website oncologiezorgnetwerken.nl

Categorieën

Archieven